Sza. Gábor

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2007-08-09 - 26 évesen
Orvos: Dr. Fischer Gábor (Budapest) állami

Alapadatok

Sza. Gábor
körülmetélés
orvosi ok
2007-08-09
26
Dr. Fischer Gábor (Budapest) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

 

Körülbelül egy fél éve éreztem, hogy a fitymámmal nincs minden rendben, a szexuális együttlétkor jöttek a problémák, gondoltam, hogy csak tágul majd. Nem így lett, az utóbbi időben már repedezett is. Ez év augusztus 5-én leültem a gép elé, és érdeklődtem a téma iránt, s rátaláltam a „jóvágású” András tanácsaira. Megkerestem email-en keresztül, hogy mit javasolna, mivel láttam, hogy tapasztalt, és sokakat ellátott már tanáccsal.

Ajánlott egy urológust az Urológiai Klinikán, akit másnap (hétfőn) fel is hívtam volna. De nem így lett, mivel Budapest mellett lakom, érdeklődtem a neten, hogy a problémmal melyik kórházban jelentkezhetek. Rá is találtam, a Budai Irgalmas Kórházhoz tartozom! Hétfőt tehát azt hívtam fel. Nagy kő esett le a szívemről, mikor a telefonban tudatták velem, hogy nem kell beutaló. Örültem, hogy nem kell felesleges köröket futnom...

Szerdán be is mentem a kórházba... Voltak előtten 2-en, így vártam. Jó beszélőkém van, tehát egyből szóba elegyedtem az egyik várakozó sorstársammal, és kifagattam! Kijött a nővér, majd kérdezte, hogy kihez jöttem. Válaszoltam neki, hogy nem tudom, mivel előszőr vagyok, így bárki jó (Jókor voltam jó időben).
Behívott a doktor úr (Dr. Fischer István – csak ajánlani tudom mindenkinek), és jó alaposan megvizsgált.

Szerencsére más baj nem mutatkozott, egészségesnek látta mindenem!

Majd a vizsgálat végén megkérdezte, mikor szeretném, ha végrehajtaná a műtétet. Mondtam: Minél előbb! Jó akkor holnap – válaszolta. Megnyugodtam, mert az orvos nyugtató hatású volt (szó szerint).

Másnap, azaz augusztus 9-én reggel 8-ra bementem újra kórházba, a műtétre.
Kiderült, hogy nem leszek egyedül, rajtam kívül még egy 56 éves férfin és egy 20 éves fiún is elvégzik a műtétet.

Elkezdtünk beszélgetni, majd jött a nővér, aki a fia történetével nyugtatott, kitöltöttük a szükséges papírokat és elfoglaltuk a szobát.

Olyan 9 óra körül már pizsamában vártuk a „sorsunkat”. 10 után jött az orvosom, és el is vitte az 56 éves férfit. A másik srác, a 20 éves, őt a főorvos műtötte, tehát tudtam, hogy utána én megyek.
11 felé vissza is jött az 56 éves férfi, nem volt meggyötört, tehát félelmem izgatottságba váltott át. A műtős srác szólt, hogy két perc és jön értem. Jött is. Bementünk a műtőbe, egy idős emberen hajtottak végre egy nagy operációt, gondolhatja mindenki, hogy a véres géz látványa halomban állt. Nem törödtem vele, el vaolt takarva az én „fekhelyem”, így felfekve nem láttam át.

Felfeküdtem, a kezem szabadon, a lábam leszíjazva, tepedő rajtam. 10 percig feküdtem így, míg jött az orvosom. És részletesen elmondta, hogy mit fog csinálni, de szakaszonként újra elmondta.

Ahogy kezdődőtt...

Bekente két féle fertőtlenítővel a makkot, ez nem fájt, csak kellemetlen volt...

Aztán jelezte, hogy érzésteleníteni fogja a farkam, lehet, hogy ez fájni fog. Kaptam 11 szúrást, abból a 4. és 9. volt nagyon KEGYETLEN!!! Nagyon rossz volt, azt hittem, hogy végem.

De ahogy beadta a tizenegyediket, már nem éreztem semmit. És tényleg nem! Amikor varta, akkor éreztem 3x egy kis szúrást, mivel 3x cserélt a fonalat. (Érdekes, de a 20 éves srácot a főorvos műtötte, és a 11 szúrás ellenére mindent érzett. Nagyon rossz volt – mesélte)

Kötözés előtt megkérdezte, hogy megnézem-e a sebet, de én nem akartam, így bekötötte és visszamentem a szobába. Rá egy órára, míg tartott az érzéstelenítő felhúztam a szűk gatyám, és úgy jól elhelyeztem.

Fél 4 után haza is mentem, de aggódott az orvosom, hogy HÉV-ezni fogok haza. 20 perc alatt otthon is voltam, probléma mentesen érkeztem...

Másnap reggel 9-re mentem kötözésre. Orvosom behívott, levette a kötést, és odakiáltott a nővérnek: Idenézzen, ez gyönyörű!  Ez úgy jól esett! Elmondta a teendőket, adott kötszereket, majd mondta, hogy egy hónap múlva látni akar.

Az éjszakai merevedés elég kínos, de túl lehet élni... 8 napig még vérzett, aztán abbamaradt.
Utána elhagytam a kötést is, és most 3 hét után azt tudom mondani, hogy teljesen begyógyult a seb, minden rendben van.


Ez az én történetem, 26 évesen lettem metélt!


Sz. Gábor

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.