T. Zsolt

Beavatkozás: körülmetélés / saját elhatározás
Időpont: 2010-03-10 - 28 évesen
Orvos: dr. Bánfi Gergely (Budapest) állami

Alapadatok

T. Zsolt
körülmetélés
saját elhatározás
2010-03-10
28
dr. Bánfi Gergely (Budapest) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Zsolt valamikor tavaly (2009.) jelentkezett nálam, hogy érdekelné a körülmetélés, de azért tart a dologtól. A beszélgetéseink (msn-csetelés) során kiderült, hogy mint legtöbb fiúnak, gyerekkorában neki is volt szűkülete, ami a húzogatástól elmúlt, de olyan „nem szeretem” dolog volt számára az egész fityma, s meg akar tőle szabadulni. A javaslatomra próbálkozott az állandó hátrahúzva tartással is, ami alapvetően bevált, de az egész enyhén még meglevő szűkület miatt, nem volt mindig kellemes. Az is sokszor előfordult, hogy a fitymája csak úgy, magától hátrahúzódott. Szóval a szándék, meg a „vágyakozás” ott volt, de a végrehajtás – mint sok más fiú esetében – még váratott magára.
Egész egyszerűen félt a műtéttől!
Akkoriban hetente kérdeztem meg, beszélt-e már az orvossal, s akkor mindig letetette a nagy esküt, hogy hamarosan hívni fogja. A halogatás egészen 2009 decemberéig tartott, amikor végre szerzett időpontot, s elment az orvoshoz (dr. Bánfi Gergely, SOTE Urológiai Klinika). Zsolt egyik fő félelme az volt, hogy mi lesz, ha az orvos nem tartja majd indokoltnak a körülmetélést. Nos, ez a félelem alaptalannak bizonyult, a szemrevételezés után Bánfi dr. kifejezetten javasolta a körülmetélést, s abban maradtak, hogy s pontos időpontot majd Zsolt elfoglaltságainak a figyelembe vételével, 2010 januárjában tűzik majd ki. Végül Zsolt 2010. március 10.-re kapott időpontot.
Az alábbi levelet, a honlapon történő közzététel céljára (is), pár nappal a körülmetélése után küldte. Kérésemre Zsolt folyamatosan fényképezte a gyógyulást is, így a Galéria rovatban egy egész albumnyi fénykép mutatja a gyógyulás egyes fázisait.
(A szerkesztő)
*
Szeva!
Na képzeld túl vagyok a műtéten most már én is. Reggel 9-re bementem, és kb. 2 óra múlva hívott is a műtős srác. Felvitt az emeletre asszem, bevitt egy szobába, és le kellett vennem mindent magamról, csak a pólom maradt rajtam, és felfektetett a műtőságyra. Leszíjazott mindenféle bigyóval, és vártam a Bánfi dokit, hogy kezdje a műtétet. 10 perc után meg is érkezett, és elmondta,mit hogy fog csinálni. Majd az első szuri, amitől a legjobban féltem, alig éreztem, s kb. 5perc után már nem is éreztem semmit. De voltak pontok, ahol eléggé kellemetlen volt.. végül 5 szurit adott, mert elég eres, érzékeny a falloszom! A vége felé, nem kicsit elsápadtam, és egy kis szédelgés miatt megkérte a doki a műtőssrácot, hogy vigyen le a kórterembe megfigyelésre, mert látta rajtam, hogy kicsit rosszul lettem. Délutánra kezdett kimenni az érzéstelenítő, egy kicsit ekkor már éreztem a fájást, de kibírható volt.. Azért adott egy fájdalomcsillapítót a nővérke. Rám nézett úgy du.6fele a doki, de arra kért, még inkább pihenjek,és este visszanéz. Megkérdeztem tőle, hogy mikor kell visszajönnöm, és azt mondta: Másnap reggel 7re kellene. Kicsit néztem nagyokat, hisz akkor már kb. este 7 óra lehetett, 3 órás út haza, reggel meg úgy szintén 3 óra, míg beértem volna, ezért inkább megbeszélte az ápolónővel, hogy adjanak nekem éjszakára egy ágyat!
Reggel kicsit kábán ébredtem, és bekukucskáltam a lábam közé, hogy megvan-e még a férfiasságom! Kicsit "nagyon" átvérzett gézzel keltem, majd vártam, hogy jöjjön reggel vizitre BG.
Megérkezett egy kisebb csoporttal majd leszedte a kötést... Hááááát, nem gyengén csúnyácska volt a lőcsöm, mintha "összeverték" volna.. Kékeslila volt, ahol elszorította a kötés, és kicsit be is volt dagadva.
A kötéscsere után, kb. reggel 10-kor nekiindultam a városnak BKV-val. Mintha tökön rúgtak volna (ami majdnem igaz is volt), csigalassúsággal elbotorkáltam Metro/busz/busz.
Amikor hazaértem, levetkőztem, és a tükörnél megnéztem, hogy mi is történt a férfiasságommal... Kicsit megijedtem: erre nem hiszem, hogy szívesen nézne rá barátnőm(aki mindvégig kitartott mellettem), de boldogsággal nyugtáztam, hogy túl vagyok a műtéten, és be mertem vállalni.
Este bekentem egy kis Betadinnal, néztem kicsit még a TV-t, és elaludtam.
Reggel nem volt valami jó ébredni, mert égett egy kicsit a varratoknál (reggeli merevedés), de kis Betadinnal rácsepegtettem a varratra, és meg is nyugodott.
Ezek ellenére, most már nagyon boldog vagyok, hogy túl vagyok ezen a hercehurcán, és várom már, hogy a varratok kiesése után megcsodálja a párom, és ......
Zsolt
* * *
Ami a levél után következett:
Zsolt mintegy három hét alatt gyógyult meg, s mint legtöbbünknek a körülmetélés után, az eltávolított fék helye gyógyult a legnehezebben. Az első kb. egy hétben nagyon rettenetesen nézett ki a műszer, de a 8-10-ik nap után ugrásszerű volt a javulás. A varratokat Bánfi dr. szedte ki, két héttel a műtét után, ami elég kellemetlen volt. A varratszedés után pár nappal pedig a szerszám tökéletes, működőképes és használható állapotban volt.
Zsoltnak természetesen megmutattam ezt a beszámolót, mielőtt felteszem a lapra, s teljesen elégedett volt vele. Már több mint egy hónapja körülmetélt, s azt mondja, nagyon szereti az új állapotot, az eredmény megérte azt a 8-10 napos kellemetlenséget!

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.


Név: admin
Időpont: 2021-10-10 07:30:41

Szia! Technikai okok miatt (képtár átalakítása) most csak a beszámolóhoz feltöltött képek láthatóak itt.

Név: intu
Időpont: 2021-10-10 01:17:48

Itt már nincsenek képek.

Név: András
Időpont: 2019-01-05 08:14:20

Zsolt képei itt láthatók: http://indafoto.hu/korulmeteleshu/kepek_a_beszamolokhoz_t_zsolt_