Sz. Peti

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2000-07-20 - 18 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

Sz. Peti
körülmetélés
orvosi ok
2000-07-20
18
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Még 7-8 évesen átestem egy műtéten (Z-plasztikán), mert fitymaszűkületem volt. Akkor még a szüleim állítottak döntés elé, hogy milyen műtétet szeretnék. Két megoldás létezett, az említett Z-plasztika nevezetű eljárás, és a körülmetélés. Mivel tudtam, hogy az emberek kirekesztik a különbözőeket, ezért a Z-plasztikát választottam. Megműtöttek, a doki annyit mondott, hogy tornáztassam és kenegessem egy Betadin nevezetű kenőccsel (ha jól emlékszem az volt), és hogy kamillateában áztatgassam. Volt, amit csináltam, de csak egy ideig és utána abbahagytam, gondoltam már jó és hogy nem lehet már rossz. Sajnos rosszabbodott, néha próbáltam tornáztatással javítani a helyzetet, de nem tudtam és csak azt értem el, hogy a berepedezésektől jobban összeszűkült.

Ez így ment éveken át. A szüleim előtt titkoltam és szégyelltem is. Hiába kérdezgették, hogy mi a helyzet a péniszemmel, én csak mondtam, hogy rendben van. Majd 2010 nyarán vettem a bátorságom és nagy nehezez elmondtam, hogy mi a helyzet odalent. Szüleim egyből segítettek, de mondtam nekik, hogy nem akarok ugyan ahhoz a dokihoz menni, aki már korábban műtött (nem volt valami biztató, féltem tőle), és körbe kérdezősködtek. Végül egy barát ajánlott egy orvost, aki pedig egy másikat. Végül kértünk egy időpontot, 2010. július 13.-ra kaptunk. A doki is megmondta, hogy fitymaszűkületem van, persze ezzel tisztában voltam mivel utána olvasgattam minden féle módszernek és lehetőségnek, de csak a körülmetélés maradt.

A következő hét kedd reggelre már mentem is a korházba a műtétre. Reggel 8-ra mentem be, és háromnegyed 9-re már mehettem is a műtőbe. Egy doktor megkért, hogy öltözzek át abba a szokásos korház zöld ruhába. Átöltöztem és felfeküdtem a műtőasztalra, amin volt egy fekete lap. Egy kicsit kellett várnom, azt megjött a doktor is. A műtőben egy asszisztens nő és a doktor úr volt. Elkezdődött a műtét, először egy Lidokainos injekcióval érzéstelenítették, kicsit fura érzés volt, de nem volt vészes, majd elkezdték levágni a fitymát. Szerencsére nem éreztem belőle semmit mivel jól érzéstelenítették. A műtét közben folyton beszéltek hozzám, bár azt nem mondták, hogy épp mit csinálnak. Majd a műtét végén ami kb. 40 perces volt összevarrták és bekötözték. Egy kicsit szerencsétlenül kötözte be az asszisztens csaj, ez miatt aggódtam is egy kicsit.

Műtét után már haza is mehettem 15 perccel, hát kicsit szokatlan volt, de nem volt annyira vészes. Másnap 10-kor letekertem róla a gézt, a látvány ijesztő volt. Meg volt dagadva, a kötés miatt egy "kicsit" ferdén is ált, és a féknél pedig tiszta seb volt, azt elkezdtem írni Andrásnak, hogy mi van vele, szerencsére megnyugtatott és elmondta a teendőket, hogy majd miket kell csinálnom a következő napokban, hetekben. De sorra jöttek a kérdések, amik további aggodalmakat keltettek bennem, persze, András mondta, hogy ne féljek, ezek majd elmúlnak. Így is lett, 2 héttel a műtét után már nem is volt bedagadva, a vizelés is ment rendesen, a varratok kiestek és már nem ált ferdén se. 3 héttel a műtét után már a fék helyén lévő varr is lejött.

5 héttel a műtét után már teljesen jól nézett ki, meg voltam elégedve vele és nem is zavart!

Igazából csak a rokonaim tudnak róla, meg egy nagyon jó barátomnak meséltem el a dolgokat, de a többi haverom csak a műtétről tud. Szerintem döntse el mindenki azt, hogy neki mi lenne a jó, de 1 hónapnyi "tapasztalat" után nyíltan mondom, hogy jobb, és ajánlom mindenkinek.

Peti

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.