N. Norbi

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2014-09-26 - 27 évesen
Orvos: dr. Bánfi Gergely (Budapest) magán

Alapadatok

N. Norbi
körülmetélés
orvosi ok
2014-09-26
27
dr. Bánfi Gergely (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Melyik évben születtél (mennyi idős vagy) és hány éves voltál, amikor körülmetéltek?

1987-ben születtem és 27 évesen történt a circumcisiom.

Miért metéltek körül: orvosi vagy netán vallási okból, vagy te magad, esetleg a szüleid határoztad  / határozták el a körülmetélést az előbbi okok nélkül?

Elsősorban két éve nem múló gombás fertőzés miatt metéltettem magam körül, valamint vizsgálat közben túl rövid fékre is fény derült, ami miatt szintén javasolta a beavatkozást a doki.

Mikor és hogyan, honnan hallottál először a körülmetélésről?

Már általános iskolás koromban hallottam egy osztálytársam akkori körülmetéléséről, de jobban foglalkozni csak egy éve 2013-ban kezdtem a gondolattal, amikor is interneten olvasgattam az egészségügyi előnyeiről. Először orvosi oldalakról, fórumokról, majd miután rábukkantam András oldaláról szereztem az infót.

Van-e vagy volt-e a családodban más körülmetélt, pl. édesapád, bátyád vagy öcséd, esetleg más férfirokon? Van-e a baráti körödben körülmetélt?

Nem tudok róla, nem hiszem, hogy lett volna.

Gyerekkorodban megtanítottak arra, hogyan kell a hímvessződet tisztán tartani, illetve arra, hogy pisiléskor a bőrt mindig hátra kell húzni?

Igen megtanítottak a tisztántartásra és naponta többször tisztítottam is a fityma alatt keletkező "cucc" miatt. Ha volt rá mód még WC papírral is töröltem az utolsó cseppeket. Arra, hogy hátrahúzva kell tartani vizeléskor magam jöttem rá szerintem, nem emlékszem, hogy tanították volna.

Kamaszkorodban volt problémád a fitymáddal (feltéve, hogy megvolt)?

Zavart, mert nagyon hosszú volt és nem ritkán vizelés közben gátolt a célzásban.

Miért és hogyan határoztad el, hogy elvégezteted a körülmetélést, kihez fordultál?

Andráshoz fordultam miután az oldalára bukkantam. Ezt elég hosszas gondolkodás előzte meg, majd miután e-mailben felkerestem elég gyorsan eloszlatta a kételyeimet.

Megbeszélted a családban, vagy a barátaiddal, barátnőddel a dolgot?

Csak a testvérem, három legjobb barátom és barátnőm tudnak róla.

Hogyan zajlott a körülmetélésed, milyen volt a gyógyulás?

Nos a műtét - dokija válogatja, de - nálam nagyon viccesen telt. Dr. Bánfi egy eszméletlen jó humorú ember és az asszisztensével végig viccelődtek, röhögtek ami oldotta a feszültséget bennem, ami egyébként akkor oszlott el először, amikor az első szikesuhintásból semmit nem éreztem és ez így is maradt, tehát a műtét utáni két órát is fájdalommentesség jellemezte. Rövid operációnak mondanám, olyan háromnegyed óra alatt megvolt, de ebbe bele kell számolni azt is, hogy egy kis részen újravarrt, mert nem találta tökéletesnek a munkát. Amit az egészből éreztem az az első pár injekció, ami csak kellemetlen volt és természetesen miután elmúlt a helyi érzéstelenítő hatása jött egy nyomó fájdalom ami szintén nem volt vészes, csak óvatosabban mozogtam. Pár órán belül ez is csillapodott (cataflamot rögtön műtét után vettem be) és jött az éjszaka. Jobban izgultam a merevedések miatt, mint amilyennek aztán valóban érződött. Elég kellemetlenül feszített kb. négy napig olyankor, de aztán kezdett összeforrni a seb és onnantól már nem aggódtam annyira. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy egy hét alatt kétszer volt, hogy minimálisan szétnyílt a bőr és akkor ideges voltam a pár csepp vér miatt, de se nem fájt se nem látszik azóta sem, egy-másfél milliméteres szakaszról volt szó. Eléggé óvtam magam a nadrág súrlódásától, ezért a kötéslevétel után fásliban tartottam az "operáltat" és amíg úgy láttam nem forrt össze szépen (másfél hét kb.) addig betadinoztam napi kétszer. Miután nem láttam már nyílt sebet elkezdtem kamillateába áztatni de nem jöttek ki a cérnák, illetve csak egy-kettő a  sokból. Végül három hét múlva lettek kiszedve, hogy ne gyógyuljon rá nagyon a cérnára a bőr. Nem volt vészes a szedés, kicsit húzott de elkészült gyorsan és szabad voltam. Az első éles bevetés gyorsan utána meg is történt ami elképesztően jó érzés volt a megszokotthoz képest. Jelenleg több, mint két hónapja metélten arról tudok beszámolni, hogy a bőröm alatti duzzanatok is lehúzódtak amik gondolom a hajszálerek lehettek és úgy fest -bízom benne- kezd eltűnni a gombám is, amire Nystatine-t szedek még és kentem Travocorttal és most Pimafucinnal, tehát következő beszámoló frissítésemig tudom ajánlani a metélést a gombától szenvedőknek.

Mit szóltak a családban, a barátaid, barátnőd, amikor megtudták.. hogy fontolgatod vagy esetleg már el is végeztetted a körülmetélést?

Mindenki támogatott akinek elmondtam, hogy mit fontolgatok. Barátaim nagyon érdeklődőek voltak, hogy milyen lett, mit tapasztalok azóta, bár bevallották, hogy nem vállalnák be a műtétet magukon, mert visszafordíthatatlan.

Hogy érzed magad körülmetélten, elégedett vagy az eredménnyel?

Nagyon örülök és büszke vagyok magamra, hogy meghoztam életem eme nagy döntését. Azóta múlni látszik a betegség is és szexuális téren is óriási különbségről számolhatok be. Barátnőm imádja, hogy mindig tiszta és izgatóbb látvány, mint előtte, nekem is a behatolástól kezdve végig leírhatatlanul jobb érzés így és a magömlésem is tovább tudom késleltetni. Bánfi doktor profi munkát végzett, nagyon elégedett vagyok vele.

Mit gondolsz, helyese lenne, ha minden férfi körül lenne metélve?

Én úgy vélem nem szükséges mindenkinek körülmetéltnek lennie, de akinek olyan hosszú a fitymája, hogy hátrahúzva sem tudja tartani annak érdemes meggondolnia, aki pedig fitymaszűkülettel él természetesen mielőbb végeztesse el a beavatkozást, hiszen csak előnye fog származni belőle.

Ha lesz fiad, elvégezteted a körülmetélést vagy ráhagyod a döntést?

Most még úgy érzem, hogy ráhagyom, de ki tudja hogyan alakul még a világnézetem addig.

Norbi

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.