B. Gábor

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2015-11-17 - 26 évesen
Orvos: dr. Bánfi Gergely (Budapest) magán

Alapadatok

B. Gábor
körülmetélés
orvosi ok
2015-11-17
26
dr. Bánfi Gergely (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Gábornak hívnak és 2015. november 17.-n került sor a körülmetélésemre orvosi okokból kifolyólag.

Gyerekként soha nem érdekelt kifejezetten, hogy ki van körülmetélve vagy éppen ki, nincsen sőt igazság szerint észre se vettem, ha valakivel így volt így nem tudatosítottam neki nagy jelentőséget. Fiatalabb koromban már észrevettem, hogy eléggé rövid a fitymafékem, de mivel nem akadályozott semmiben ezért nem foglalkoztam vele és nem érdekelt. Körülbelül 14 évesen egyszer berepedt a fitymám, ami vérzésben is megnyilvánult, de akkor nem kezdtem vele semmit, mert viszonylag hamar elállt a vérzés és fájdalom nem volt. Nagyjából tudtam, hogy eléggé szűk a fitymám mivel merev állapotban csak viszonylagosan erőltetve tudtam hátrahúzni és láttam a filmeken, hogy ennek nem teljesen így kellene működnie. Végül 26 évesen került sor a műtétre, mert egy aktus folyamán berepedezett a fitymám annyira, hogy az utána lévő heg gyógyulás miatt már lehetetlenné vált a hátrahúzása. A végső stádiumban már ernyedt állapotban sem tudtam hátrahúzni így gyakorlatilag mondhatom, hogy számomra nem volt más választás. Ezután a beállt állapot után nagyjából 3-4 hónap volt mire elmentem orvoshoz, mert elég kellemetlenül éreztem magam, emiatt ami később kiderült, hogy teljesen alaptalan volt. Valószínűleg tudtam már magamban, hogy mi a megoldás a problémámra és feszélyezett az, hogy más „kézben tartsa” az én szerszámomat. Természetesen ez csak a fejemben volt így.

Sokáig nem tudtam mi tévő legyek és próbáltam az interneten megtalálni a megfelelő megoldás, mígnem ráakadtam erre az oldalra, ahol nagyon sok infót kaptam a dologgal kapcsolatban. Megkérdeztem konkrétan őt, hogy az én lakhelyemhez közel kit ajánl és így jutottam el Bánfi doktorhoz. Első alkalommal elmentem a magánrendelőjébe a Margit körút mellett ahol teljesen nyugat európai színvonalon fogadtak és láttak el. Beigazolódott, amire én is gondoltam és azt mondta, hogy fitymaszűkületem van, amit egy viszonylag egyszerű műtéttel orvosolni lehet. Olvastam még a részleges körülmetélésről és meg is kérdeztem a véleményét, amire azt mondta, hogy nem sok értelme van, mert akkor visszatérhet ugyanaz a probléma és szintén újabb műtétre lehet szükség. A doki teljesen meggyőző volt elmagyarázott mindent, amire csak rákérdeztem így már az első pillanatban láttam, hogy jó helyre jöttem és nem sok félnivalóm van a dologtól. Nagyjából 3 hétre kaptam időpontot a klinikára, ami már természetesen tb által támogatott volt.
A műtét:

Betartva minden ajánlást, amit a doki mondott (éhgyomorra érkezzem, de vigyek kaját) megérkeztem a klinikára és annak ellenére, hogy azt mondták lehet pár óra várakozás gyakorlatilag 5 perc alatt sorra kerültem és mehettem is az öltözőbe. Átöltözés után fel is fektettek az asztalra majd az orvos megvárása után megkezdték a fájdalomcsillapító beadását. Mivel sok helyről olvastam, hogy ez elég fájdalmas dolog ezért eléggé be voltam szarva. Az első injekciót mondhatjuk, hogy éreztem, de azért a félelmem tőle jóval nagyobb volt, mint maga a fájdalom majd utána az összes többi szúrást már egyáltalán nem is éreztem. Ami a műtét közben kicsit fura volt, hogy folyamatosan jöttek be az emberek, főleg fiatalabbak, köztük is néhány korombeli lány, akik nézték, hogy a doki mit matat az altestemen. Nem vagyok éppen szégyenlős fajta ezért nekem nem okozott nagy gondot, de külső szemlélőként biztos érdekes volt a dolog. Ami a műtétben talán a legrosszabb volt az a szikének a hangja, valamint amikor az ereket égették el akkor annak elég furcsa „illata” van. Ezen kívül szinte semmit nem éreztem az egészből. Nagyjából fél óra alatt végeztünk, majd a bekötözés után levettek a műtő asztalról és kikísértek a váróba, ahol fekvő helyzetben vártam pár órát. Hasznos volt, hogy vittem magammal cukros kólát, mert elég jól rendbe rakott így nem volt annyira rossz a délutánom. Amikor kiment a fájdalomcsillapító hatása akkor elkezdtem érezni a dolgot, de nem is akkor volt a legrosszabb rész, hanem amikor vizelni mentem. Biztos szakszerűen voltam bekötözve, de annyira szoros volt, hogy szinte alig tudtam kipréselni pár cseppet magamból.
Az első éjszaka nem volt éppen a legkönnyebb nem mondom, hogy sokat aludtam, mert amikor véletlen fordultam egyet és rá a szerszámra azért azt megkönnyeztem. Mégis a legrosszabb rész a vizelés volt az egészben. Másnap a doki leszedte a szorító kötést, amitől kissé megkönnyebbültem, de sokkal azért nem lett jobb a dolog. Folyamatosan ecsetelnem kellett Betadine-nal ami az első körben kicsit fájt, de aztán rájöttem a technikájára és onnantól flottul ment minden. Egy hét után már elég jól működtek a dolgok és szinte észre se vettem az egészet. Két hét után elkezdtek kiesni a varratok majd mire a 3. héthez értem a tizen-x varratból 2 maradt, mert a többi kiesett magától. A doki kiszedte, majd adott egy krémet, amit elhasználtam arra, hogy a heg szebben gyógyuljon be. Az elején a makkom nagyon érzékeny volt még attól is, ha a boxer hozzáért, de ahhoz is hozzászoktam nagyjából pár hét alatt és akkor már nem zavart egyáltalán.

Mondhatom, hogy 1 hónap után már teljes értékű volt a dolog. Nálam igencsak nehéz rész volt, hogy 3 hétig nem lehetett szexelni, ami miatt azért eléggé sokat volt erekcióm és ez sokszor fájdalommal járt. Erre szerintem nincs jó megoldás, ki kell bírni. Pár hónap elteltével szinte teljesen elmúlt a heg. Illetve látszik, de engem semmilyen mértékben nem érdekel, sőt még szebbnek is találom, mint előtte volt. Jóval higiénikusabb számomra. Az én esetemben a rövid fitymafék volt, hogy húzódott szex közben, amit a műtét teljes egészében megoldott, sőt így igazság szerint szabadabb a makkom kényelmesebb is. Nekem vizuálisan is jobban tetszik, de ezt mindenki döntse el saját maga neki mi a szimpatikus.

Ezen beszámoló végén szeretném megköszönni az oldal készítőinek a segítségüket valamint azt, hogy segítettek egy ilyen „kínos” témában, amit már természetesen nem találok annak. Illetve abban voltak nagy segítségemre, hogy megtaláljam az ideális orvost ki a legjobb volt a feladatra.

Gábor

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.