Cs. András

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2011 - 23 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

Cs. András
körülmetélés
orvosi ok
2011
23
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

1988-ban születtem. Gyermekkoromban a szüleim megtanították a helyes tisztálkodást, de a későbbiekben soha semmilyen formában nem került szóba a szüleimmel a téma. Általános iskolás korunkban első iskolaorvosi látogatásnál sem vettek észre semmilyen problémát. Felső tagozatos koromban kezdődhettek a problémák, magasságban végig első voltam, azonban a nemi érés azonban késett. Gimnáziumba kerüléskor emiatt a tesi öltözőben elkezdődött a gúnyolódás, hogy én még „kisfiú” vagyok, emiatt aggódva elkezdődtek az orvos látogatások, rendszeres vérvételek, a nemi szervemet azonban ekkor sem vizsgálták meg, csak ránézéssel ellenőrizték. 16 éves koromban kezdődtek meg végül a változások, orvosi kezelés nélkül, azonban a növekedéssel párhuzamosan mereven vettem észre a fitymaszűkület első jeleit. Az osztálytársak részéről azonban a mértem miatt érettségig megmaradtak a csúfolódások.

Érettségi után a lakóhelyemhez közeli SZTK-ban elmentem az urológiára, ami kb. fél napos programnak ígérkezett. Panaszként megfogalmaztam, hogy erekció esetén problémás a fityma hátrahúzása. A korábbi leleteim bemutatása után a heréimet áttapintotta, a fütyimet megtekintvén (vizsgálat nélkül) azt mondta, hogy a kései érés miatt még várható méretnövekedés rendezi a dolgokat, ez akár 22-23 éves koromban is lehet. Így újabb 3,5 év várakozás következett, reménykedvén abban, hogy az idő most is megoldja a dolgokat. A szexualitás kis fájdalmakkal működött, de mindig kellemetlen volt. Érdemi változás azonban nem következett be.
2011-ben a korábbi SZTK-s tapasztalat alapján egy közeli magánrendelő urológusát, dr. Pálfi Pétert kerestem fel, a kapott időpontban várakozás nélkül kerültem be vizsgálatra. A doktor Úr a leletek áttekintése után jelezte, hogy szerinte fölösleges volt idáig várakozni, az előzmények után előre elnézést kért, ha valamelyik vizsgálat fájdalmas lesz. Ezt követően sor került egy alapos vizsgálatra, tapintással ellenőrizte a hasamat és heréimet, amit ultrahanggal is megismételt. Ezt követően kérte, hogy húzzam hátra a fitymát, amit ezt követően erősebb mozdulattal a fütyim tövéig húzott vissza, ami kissé fájt, megtekintette a fitymaféket is, amit rövidnek talált. A szűkületet véleménye szerint az okozta, hogy a késett serdülés során a fityma nem tudta követni a makk növekedési ütemét.
Tekintettel arra, hogy petyhüdt állapotban is fájdalmas volt a makk mögötti mozgás, körülmetélést tartotta indokoltnak, de némi fityma próbál meghagyni. Megbeszéltük a műtét időpontját, és az előtte szükséges teendőket. Kérte tiszta kamilla tea, hintőpor, Neogranormon kenőcs beszerzését, illetve hogy a műtétet követően szűk fehér fecskealsókat hordjak, a merevedés csökkentése illetve az esetleges rejtett vérzések jobb észrevétele miatt.
Az operációra a Podmaniczky utcai MÁV rendelőben került sor, ahova 7.30-ra kellett érkeznem. A műtét napján a megbeszéltek szerint már nem ettem, nem ittam, az érintett környéket leborotváltam. A rendelőjében az orvos még egyszer megvizsgálta a fütyimet, többször húzogatta a bőrt, majd kérte, hogy a folyosón foglaljak helyet. Körülbelül egy órás várakozás után szólított, hogy fáradjak le az egynapos műtő elé, ez idő alatt a rendelőjében folyt a betegellátás. A műtő előtt egy szobában le kellett vetkőznöm, a műtőbe alsónadrágban kellett bemennem. Az asztalra felfeküdve a kezemet és a lábamat leszíjazták, az alsómat a bokámig húzták. A műtősnő először fertőtlenítette a műtéti területet, ami kissé csípett. Ezt követték az érzéstelenítő injekciók, az elsőt a fütyi tövébe, amit nem is éreztem, a másodikat a makkomba, ami nagyon fájt, majd ezeket elmorzsolta. Pár perc múlva belecsípett, miután mondtam, hogy nem érzem, elkezdődött a vágás. Sem a vágásból sem a varrásból nem éreztem semmit, a fitymafékem környékén történő varrást azonban éreztem, de elviselhető volt. Az operáció alatt másról beszélgettünk, a műtő lámpájából azonban részben láttam mi történik. Bekötözés után felüléskor kicsit szédültem, majd felöltözést követően a folyosón kellett várakoznom, az orvos kérte, hogy igyak legalább egy liter folyadékot. Az első vizelésig kellett várakoznom, ami után megnézte a kötést. A várakozás ideje alatt kiment az érzéstelenítő hatása, tompa fájdalmat éreztem.
Az éjszaka eseménytelenül telt, másnap kontrollra került sor a magánrendelőben, ahol a kötést eltávolította. A fütyim kissé be volt dagadva, ezt követően már csak gézt rakott vissza a makkomra és a seb környékére, amit vizelés után cserélni kellett a kamillás lemosás után. A makkom nagyon érzékeny volt, sokszor éreztem fájdalmakat.
A varratok kiszedésére két hét után került sor, eddigre néhány varrat kiesett magától, a varratok eltávolítása nem volt fájdalmas. Innentől kezdve az orvos Neogranormon kenőcs használatát javasolta, aminek köszönhetően a makk érzékenysége elkezdett csökkenni, de se pizsamát se boxer alsót nem tudtam felvenni, hogy az ne okozzon fájdalmat.
Összességében elfogadhatónak tartom az eredményt, azonban önként nem vállaltam volna.
Andris

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.