Krisztián

Beavatkozás: körülmetélés / saját elhatározás
Időpont: 2014-11-19 - 28 évesen
Orvos: dr. Szalay István (Szeged) magán

Alapadatok

Krisztián
körülmetélés
saját elhatározás
2014-11-19
28
dr. Szalay István (Szeged) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Hosszas gondolkodás után 2014 tavaszán döntöttem végleg úgy, hogy körülmetélt leszek.

Ekkor kerestem meg Andrást azzal kapcsolatban, hogy kit tudna ajánlani Szegeden a műtét elvégzésére. Saját elhatározásomból, minden különösebb panasz nélkül jutottam erre az elhatározásra, és mindenféle egyéb elfoglaltságok után, András ajánlását követve ősszel kerestem fel dr. Szalay Istvánt, első alkalommal a magánrendelésén. Nem igazán tudom megmondani, mi volt az indító ok, amiért át akartam esni a körülmetélésen, de mire hozzá fordultam, alaposan megfontoltam a kérdést, és biztos voltam a dolgomban. A doktor úr végig nagyon segítőkész volt, megvizsgált, majd azt mondta, van ugyan egy nagyon enyhe fitymaszűkületem (amivel soha semmilyen gondom nem volt, soha nem is tűnt fel), de rám bízza a döntést. Ha félek a műtéttől, nyugodtan maradhat a természetes állapotában, de ha szeretném, semmi akadálya a műtétnek. Én természetesen azonnal mondtam, hogy körülmetélést szeretnék, hiszen azért kerestem fel. Mivel az első találkozásunk után kb. két hétre külföldre kellett utaznom, megállapodtunk, hogy ha visszatértem, felhívom, és egyeztetünk időpontot.

Hazatérésem után nem is késlekedtem, telefonáltam, és már meg is volt az időpont. A körülmetélésemre 2014. november 19-én került sor, ekkor 28 éves voltam. A műtétre a szegedi II-es kórházba kellett mennem. Kicsit nehezen lett meg a megfelelő osztály, és elég sokan is voltak, ráadásul féltem is az előttem álló történésektől, így elég nehezen telt az idő. Mikor azonban végre szólítottak, felgyorsultak az események. Hamarosan már a műtőasztalon feküdtem, fertőtlenítés után pedig elérkezett az érzéstelenítés ideje. Nincs mit szépíteni a dolgom, az első szúrás a péniszembe nagyon fájt, de gyorsan hatott az anyag, és innentől már szinte semmit nem éreztem. A beavatkozás közben folyamatosan beszélgettünk a nemrég megtett utazásomról. Valószínűleg feltűnő volt, milyen feszült vagyok, de ezt sikerült eloszlatni, így aztán a végén meg is lepődtem, hogy milyen gyorsan készen vagyunk, arról pedig fogalmam sem volt, mennyi idő telt el.

A varrás után bekötöztek, és már öltözhettem is. nagyjából egy óra múlva a doktor úr ellenőrizte a kötést, amin kívülről egy aprócska vérnyom sem volt. Az ellenőrzés után már mehettem is haza. A nap további részét jórészt pihenéssel töltöttem, és már előre tartottam az éjszakától. Mint kiderült, kár volt, végigaludtam az egészet, reggel pedig frissen, kipihenten ébredtem, tehát nem az emlékezetem volt hiányos.

Persze az is igaz, hogy nem minden ment ilyen simán. Az eredeti kötést már az első éjszaka letornáztam magamról. Ezt reggel pótoltam, de a többi napon már nem, ideje volt, hogy a makkom megszokja az új ingereket. Ez szerencsére szintén könnyen ment, annak ellenére, hogy korábban hiába próbáltam hátrahúzva tartani a bőrt, nem igazán ment. A heg viszont néha hozzátapadt az alsómhoz, így még napok múlva is találkoztam egy-egy (egyre apróbb) vérfolttal, viszont megtanultam nagyon kimérten, megfontoltan mozogni. Az éjszakai merevedésekkel viszont nem volt gondom, annak ellenére sem, hogy jelentős a méretkülönbség a lankadt és a merev állapotom között. Ez részben a magzatpózban alvásnak, részben pedig a doktor úr tapasztalatának köszönhető, ugyanis pontosan eltalálta, mennyi bőrnek kell maradnia.
Amennyire nem volt fájdalmas a gyógyulás, annyira rosszul nézett ki a műtét környéke, és ez az első napokban csak romlott. A fék mögötti rész nagyon megdagadt, egészen érdekes formája volt, és körben szépen elkezdett lilulni, bár ez nem volt olyan jelentős. A duzzanat viszont nagyon nehezen múlt el, ezt meg is említettem az ellenőrzéseken, de a doktor úr megnyugtatott, hogy nincs gond, el fog tűnni, és végül így is lett.
Úgy két és fél hét után már a varratok is távozóban voltak, és én sem igazán bírtam magammal, ezért úgy határoztam, itt az ideje felavatni. Rá kellett jönnöm, hogy a régi megszokott technika nem működik, alig tudtam eljutni az orgazmusig. Meg is ijedtem, hogy talán mégis azoknak volt igazuk, akik szerint a pénisz sokat veszít az érzékenységéből a körülmetélés után, pedig sokkal inkább az volt a baj, hogy alig mertem hozzányúlni, nehogy kárt tegyek benne. Nemsokára már teljesen egyértelmű volt, hogy az érzékenysége a régi, de néhány dolgot persze máshogy kell csinálni.

Utoljára karácsony előtt két nappal, tehát kb. egy hónappal a körülmetélésem után jártam Szalay doktor úrnál, ekkor már szépen begyógyult a seb, és végre a duzzanat is szépen visszahúzódóban volt. Bár közvetlenül a műtét után néhány nap valóban nem lesz egyetlen körülmetélt férfi legkellemesebb életszakasza sem, másfél év tapasztalattal egyértelműen úgy gondolom, megérte megszabadulni attól a kis bőrdarabtól. Minden szempontból csak pozitív változást tapasztaltam.

Először is a tisztaság: még a legforróbb átdolgozott nap után sincs semmilyen probléma, szagok, és lerakódott szennyeződés. Nem arról van szó, hogy eredeti állapotában ne lehetne tisztán tartani, de körülmetélten garantáltan nincs ezzel probléma, ráadásul női oldalról sem elhanyagolható, hogy véletlenül sincs kellemetlen "meglepetés" például orális szex közben.

Másrészt esztétikailag: a körülmetélt pénisz szerintem egyszerűen szebb, bár ez persze ízlés kérdése. Az biztos, hogy a makkom megnövekedett valamelyest, mióta szabadon van, a felszíne pedig, különösen merev állapotban selymesebbé, kellemes tapintásúvá vált. A jelentős erekciós méretkülönbség miatt teljesen lankadt állapotban a makkom pereme a megmaradt bőr mögé kerül, de ez annyira nem zavar, és ezzel az "adottságommal" már a műtét előtt is tisztában voltam. Mereven viszont szépen kifeszül rajta a bőr, kihangsúlyozva a makkom formáját. A ruhával való kontaktusra már érzéketlen (legtöbbször, bár ez azért néha meg tud tréfálni), de az izgatásra ugyanolyan érzékenyen reagál.


Végül pedig, hogy milyen vele a szex? Erről is csak pozitívan tudok írni, ráadásul úgy vettem észre, a páromnak is nagyon bejön a dolog. Vele már a körülmetélésem után ismerkedtem meg, tehát nincs előtte/utána összehasonlítási alapja, csak a korábbi tapasztalataival. Kézzel más technikát kellett megtanulnia, de ezt igazán gyorsan megszokta, azóta pedig minden tökéletes. Nagyon fontos ebben a helyzetben a két fél közötti kommunikáció, különösen azért, mert a magyar nők többsége nincs hozzászokva a körülmetélt hímvesszőhöz, nem tudja, hogyan lehet azt a legjobban izgatni. Az orális szex volt az a terület, ahol kezdetben némi visszaesést tapasztaltam. Ez konkrétan azt jelentette, hogy kellemes volt ugyan, de kézi segítség nélkül, csak szájjal egy jó ideig nem tudtam eljutni az orgazmusig. Ennek az okát nem igazán tudom, hiszen, mint írtam is, érzéketlenséget nem tapasztaltam, de egyszerűen egy pici mindig hiányzott. A nyíltság, az egymásra figyelés itt is segít, ma már semmi gondunk nincs ezzel. Közösülésnél viszont érdekes módon éppen ennek az ellenkezőjét tapasztaltam, vagyis eleinte túl gyorsan elmentem, de legalábbis nagyon nehéz volt kontrollálni a magömlésem. Kicsit olyan volt, mintha újra kamasz lettem volna, amit én annak tulajdonítok, hogy a korábbi mozgással ellentétben most már nincs felesleges bőr a péniszemen, a maradék pedig kifeszülve teljes felületével csúszkál a vaginában, a teljesen csupasz makkommal együtt, ez pedig rengeteg, és nagyon kellemes inger. De a jót hamar meg lehet szokni, és utána már könnyebb uralkodni az időzítésen. Ha valaki esetleg hasonlót tapasztalna, az első néhány alkalommal az is segít a problémán, ha esetleg nem a legvékonyabb óvszert használja.


Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom a körülmetélést. Azoknak is, aki orvosi, azoknak is, aki egyéb okból gondolkodik rajta, és azoknak is, akinek soha eszükbe sem jutott. Rengeteg előnye van, hátrányt viszont a műtét utáni néhány nap kellemetlenségeitől eltekintve nem tudok említeni.

Krisztián

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.