B. András

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2009-10-27 - 25 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

B. András
körülmetélés
orvosi ok
2009-10-27
25
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

25 éves, vidéki városban élő srác vagyok, ez az én történetem.
A fitymaszűkület és a rövid kantár problémája egész kisgyermekkorom óta elkísért és az utóbbi években vált égetően sürgőssé ennek rendezése. Részben félelemből, részben tanácstalanságból, de elég hosszú ideig halogattam a műtétet.
Nagy szerencsémre némi internetes keresgélés után ráakadtam András oldalára és szinte még aznap elolvastam a történetek, tudnivalók nagy részét. Nem sokkal ezután kapcsolatba léptem Andrással, először e-mailben, majd MSN-en; meg kell jegyeznem rengeteget segített és segít azóta is, nem tudok elég hálás lenni mindezért.


Végül döntésem megszületett és felkerestem a helyi kórházban az urológia szakrendelést. Elmondtam a dokinak mi a probléma, ő pedig szemügyre vette a dolgokat, majd kijelentette, hogy itt fitymaplasztikára van szükség. Ebben az elhatározásában hajthatatlannak bizonyult annak ellenére, hogy többször kértem, magyaráztam, győzködtem, hogy én teljes körülmetélést szeretnék a fék eltávolításával. Nem tetszett a hozzáállása, de végül belementem a dologba és kaptam időpontot egy héttel későbbre.

A műtét előtti napokban valamennyire izgultam, de talán számomra is meglepően jól tűrtem az egészet.
Egy keddi napra esett a metélés, már reggel fél nyolcra bementem a kórházba a doki tanácsára. Ehhez képest csak dél körül vittek le a műtőkhöz, s ott is több, mint egy órát kellett várnom. Fél kettő körül végre rám került a sor. Maga a műtét talán fél óra lehetett, helyi érzéstelenítéssel történt. Az injekciókból mindet éreztem és talán az utolsó volt a legrosszabb. Ezután egy viszonylag nyugodt negyed óra következett, majd kisebb fájdalmak (éreztem néhol szúrást és vágást, kértem is még egy érzéstelenítő injekciót). Varrás után megmutatta az orvos mit művelt és nagy örömömre a megbeszéltekkel (fitymaplasztika) ellentétben körülmetélt és a kantárt is eltávolította. Kaptam egy szoros kötést rá és arra egy fedőkötést, amit pisilés előtt fel lehetett hajtani. Visszatoltak a szobába, ott pihentem fél órát, majd hazavezettem.

Az első hét a szokásos dolgokkal telt: kamillázás, óvatos fürdés, kellemetlen feszülő érzés éjszaka stb. Sokakkal ellentétben nekem mikor műtét után kiment az injekció hatása, nem voltak különösebb fájdalmaim. Azt hiszem a 3. napon vettem le az összes kötést és fürödtem először.

Második héten már kicsit lejjebb ment a duzzanat, viszont a varratok nem akartak kihullani. Ezért két és fél héttel a műtét után csipesszel kiszedegettem a cérnát. Pár nappal rá találtam még 2-3 varratot, elég mélyen ültek, sajnos egyiket csak kitépni tudtam és vérzett is egy kicsit.

3 hét eltelével már ment az önkielégítés, de néha egyfajta kellemetlen feszülést tapasztaltam. Most pedig így 5 héttel később a farkam teljesen gyógyult, merevedés nagyjából rendben van (még mindig feszül néha), jól néz ki, elégedett vagyok.

Ajánlom mindenkinek a körülmetélést, különösen ha orvosilag is indokolt, nem érdemes várni vele.
András

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.