H. Ádám

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2010-04-02 - 18 évesen
Orvos: állami

Alapadatok

H. Ádám
körülmetélés
orvosi ok
2010-04-02
18
állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Körülmetélés előtt: Nos, hát először is kezdeném azzal, hogy engem fitymaszűkület miatt kellett körülmetélni, mivel olyan szintű szűkületem volt, hogy erekció közben abszolút nem tudtam hátrahúzni a fitymámat a makkról. Ha meg is próbáltam, az iszonyatos fájdalommal járt. Kb. 3 hónapig küzdöttem ezzel a betegséggel és elegem lett, abból hogy a nemi életem emiatt romokban hevert, és olvastam róla, hogy ebből adódóan elég durva betegségeim is lehetnek. Nem tétováztam, elmondtam itthon, hogy mi is az én bajom… A szüleim először meglepődtek, de végül hideg vérrel fogadták a problémámat. Másnap fel is hívtunk egy magánrendelőt, ahol az orvos azt mondta, hogy egy hét múlva menjünk el, és megnézi mi is a helyzet. Eljött a nap. Bementem az orvoshoz, és fél perc alatt megállapította, hogy bizony tényleg fitymaszűkületem van. Azt is elmondta, hogy más hatásos módszer igazából nem létezik ennek a dolognak a kezelésére, csak a körülmetélés Egy szó nélkül bele egyeztem a dologba és kértem, hogy minél előbb had essek túl a beavatkozáson. Újabb egy hetet kellett várnom a műtét napjára. A műtét Eljött a műtét napja! Reggel 8 órára kellett bemennem a kórházba ahol a műtétet elvégezték. 2 órát be kellett feküdnöm egy pihenőszobába. Bár ez kicsit több idő volt de nem ez a lényeg. Egyszer csak bejöttek értem és mondták hogy „itt az idő”. Mondanom sem kell édesanyám jobban be volt szarva, mint én! Betoltak a műtőbe, ami elsőre kicsit sokkoló látvány volt nekem, mivel még életemben nem volt műtétem. Lefektettek a műtőasztalra, és a lábaim leszíjazták. Először nem értettem hogy erre mi szükség, de majd erre is fény derül… Elém raktak egy lepel-szerűséget hogy semmit se lássak a dologból. Bejött az orvos, és azonnal neki is látott a dolognak. Bevallom engem jobban zavart az, hogy pucéran kellett ott feküdnöm három ember előtt, mint hogy műtétem volt. Jóddal lemosták a péniszem, és kezdődött a „buli”. Amikor az első érzéstelenítőt kaptam a makkomba, akkor értettem meg, hogy minek is kellett leszíjazni a lábaim… De csak az első tűszúrás volt a fájdalmas, a többit már nem éreztem. Mint ahogy a műtét további részét sem. Azt éreztem, hogy valamit matatnak a farkamnál, de fájdalom nem nagyon volt, ami intenzívebb lett volna. A műtét közben beszélgettem az orvossal, és így hamar eltelt az a fél óra. Azt vettem észre, hogy mondták hogy készen vagyunk. Ezután visszatoltak a pihenő szobába, és ott még egy órát kellett feküdnöm és bejött az orvos, megnézte hogy vérzik e vagy van e valami gebasz. Persze nem volt és saját lábamon sétáltam ki a kórházból. A gyógyulás hetei: A kórházból való távozás, és az azt követő pár nap volt a vészesebb amikor hozzá kellett szokni hogy a makkom szabadon van és ha hozzá ért (pl. az alsógatyám) Ajánlom akkor az ilyen puhább alsógatyákat. Nekem legalábbis ez volt a legjobb az összes közül. Amikor egy nap elteltével leszedtem a kötést a farkamról, elképedve néztem hogy ez most mi a franc? Olyan volt szegényem, mint akit agyonvertek és összevarrtak.


Ezután jött hogy napi 3szor kamilláznom kellett és kerülnöm kellett a fürdést és a zuhanyzást kb. másfél hétig. Közben nagyon sokat segített nekem a körülmetélés.hu-ról ismert András. Elég sokat nyaggattam minden hülyeséggel, mert féltem hogy valami nem stimmel, de igazából nem volt rá okom. Legnehezebben a fék gyógyult ami még kb egy hét után sem akart sebes lenni. Ezután elkezdtem Neogranormon kenőccsel kenegetni a féket és a varratokat is és pár napon belül gyógyulásnak is indult minden. Most valamivel több, mint 3 hét elteltével már csak 3 varrat van még a helyén, de azok is már igencsak ki kívánkoznak a helyükről.

Véleményem szerint semmi szégyellni való nincs a körülmetélésben, sőt szerintem jobban néz ki, és a tisztítás is egyszerűbb. Szeretnék köszönetet mondani Andrásnak, aki nagyon sokat segített nekem ezekben a nehéz időkben.

H. Ádám

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.