Igenis jó érzés csupaszon

2018-06-27 17:40:09

A véleményem erről a kérdésről természetesen elfogult.

>Én kifejezetten jól érzem magam körülmetélve, és számomra ez olyan mintha így lenne természetes. Vannak, akik még a gondolatától is irtóznak, hogy onnan levágjanak egy darabot -- feltételezem, hogy ők nem itt keresnek ötleteket. A világon a férfiak több mint egynegyede körülmetélt, úgyhogy ez egyáltalán nem ritkaság, csak bizonyos kultúrákban nem szokásos.

Abból indulok ki, hogyha valaki ezt olvassa, akkor legalábbis felmerült benne, hogy milyen lenne az élet fitymátlanítva, és nem csak szörnyülködni akar. Én nem kívánok senkit semmire rábeszélni, de itt azt a véleményemet kívánom kifejteni, hogy a fedetlen makk általában (akár állandóan hátrahúzva tartott fitymáról, akár körülmetélt péniszről van szó) és a körülmetélés kifejezetten növeli a férfi legbecsesebb szervének élvezeti értékét.

Továbbá fenntartom azt a véleményemet, hogy akik önként választják a körülmetélést, többnyire legalábbis részben ezért teszik, még akkor is, ha más okokra, például higiéniára vagy esztétikára hivatkoznak.

Ha erősen foglalkoztat a gondolat, hogy szeretnél körülmetélt lenni, vagy már ki is próbáltad, hogy a fitymádat állandóan hátrahúzva tartod és tetszik az érzés akkor jó esélyed van rá, hogy az itt leírtakban magadra ismerj.

Természetesen más valaki tapasztalatai nem jelentenek semmilyen garanciát.

Mindenki ítélje meg saját maga, hogy mit tart elfogadhatónak a saját testével kapcsolatban!

Bár a beszámolókban többen is kifejezték túláradó örömüket a felett, hogy -- sokszor több éves vacillálás után -- végre megszabadultak a fitymájuktól, talán mégis érdemes a témát kicsit jobban is körüljárni.

Az egyik gyakori ellenvetés a körülmetéléssel szemben, hogy utána a makk érzéketlenné válik. Érdekes módon a másik panasz az az ellenkező véglet, elviselhetetlen fájdalom vagy túlérzékenység. Az utóbbi szinte mindig hosszú ideig elhanyagolt fitymaszűkület és a vele járó állandó gyulladás szövődménye, de ez orvosi probléma, és nem ennek az írásnak a tárgya. Legfeljebb annyit jegyeznék meg, hogyha valami apróbb bajod van, a fitymáddal ne várj vele, amíg nagyobb baj lesz belőle, hanem fordulj orvoshoz!

Én nem akarom kétségbe vonni senkinek a saját bőrén szerzett tapasztalatait. De amikor tudományosnak nevezett "bizonyítékokat" hoznak fel, mely szerint mindenkinek, akit körülmetéltek, vagy akár csak hátrahúzza a fitymáját egy perccel is tovább, mint ami okvetlenül szükséges a napi tisztálkodáshoz, annak a nemi szervei szükségképpen érzéketlenné válnak, és alkalmatlanok arra, hogy a tulajdonosuknak élvezetet nyújtsanak, akkor enyhén szólva is az egész érvelés a valóságtól teljesen elrugaszkodottnak hat.
Némelyik leírást olvasva az ember arra gondolna, hogy azonnal szarupikkelyek vagy egy köröm nő az ember makkjára, ha azt nem fedi állandóan fityma.
Mégis még azok közül is, akik soha nem gondolnának arra, hogy körülmetéltessék, magukat sokan járnak állandóan hátrahúzott fitymával. Az érzést szokás úgy jellemezni, hogy szárazabb és tisztább, és az egészségügyi előnyeivel indokolni, hogy miért csinálják. De sokan egyszerűen csak jó érzésnek tartják.
Amikor azt a szervedet, aminek a fő ténykedése, hogy bármilyen ingert, ami nem túlságosan fájdalmas, mint jóleső dolgot kezelje, az eredeti ingerszegény környezetéből kiszabadítod, és engeded, hogy a külvilágot megtapasztalja, akkor kezded igazán felfedezni, hogy a testednek ez a része milyen sokféle kellemes élményt képes nyújtani -- nem csak szexuális izgalomban, hanem a mindennapi élet során is.
Sokan beszámolnak az érzékenység csökkenéséről -- az eredetileg fájdalmasnak ható érzés elviselhetővé majd kellemessé válik -- de az "érzékenység csökkenés" nem pontos leírás.

A kellemetlen érzékenység (kényesség) csökkenése, ami az első napokban bekövetkezik az inkább annak köszönhető, hogy a makk már nem pácolódik a fityma alatt felgyülemlett bomló anyagokban. Így az eredetileg ingerelt, sokszor enyhén gyulladt bőrfelület lenyugszik és egészségesebb lesz. Így már nem okoz a puszta érintése is fájdalmat.
De ez nem jelenti azt, hogy a makk érzéketlenné válik és nem képes élvezetet nyújtani.
Mindenki hord ruhát -- legalábbis civilizáltnak nevezett országokban, de azt, hogy arról nem veszünk nap, mint nap tudomást (legalábbis nem tudatosan), hogy a karunkon ott az ing ujja nem szoktuk úgy leírni, hogy csökkent a karunk érzékenysége. Egyszerűen a ruha érintése normális hétköznapi dolog, amihez úgy hozzászoktunk, hogy már észre sem vesszük azt.
Így van ez a makkot érő ingerekkel is, nem válik a makk érzéketlenné, sőt ahogy alkalma van a külvilággal érintkezni, inkább finomodik az érzékelő képessége, csak olyan megszokottá is válik a külvilággal való érintkezés, hogy már észre sem vesszük az alsónemű érintését -- legalábbis egy idő után már nem tudatosodik.
Apróságok, mint például a ruha érintése, nyomása, a makk kézzel vagy más bőrfelülettel való érintkezése mind új érzeteket kelt, amik teljesen mások, mint amikor fityma takarja a makkot.
Egy kicsit olyan mintha eddig bekötött szemmel kellett volna járnod, és aztán engedik, hogy láss.
Sokan a fityma állandó hátrahúzva tartását roppant kellemesnek találják, és gyakorlatilag azt tekintik szabályos állapotnak.
Mások nem elégszenek meg ennyivel, és az állapotot "hivatalossá teszik" azzal, hogy a fitymájukat végleg eltávolíttatják, vagyis körülmetéltetik magukat.
Ez jelentős lépés mind lelki mind fizikai szempontból. Ha valaki hátrahúzva tartja a fitymáját és meggondolja magát, az egyszerűen visszahúzhatja. Ha viszont a fitymát egyszer már levágták azt nem lehet visszacsinálni. Én a legkevésbé lennék jogosult, hogy bárkit is megpróbáljak lebeszélni a körülmetélésről, de azt kifejezetten tanácsolnám mindenkinek, hogy jól gondolja meg a dolgot és legyen biztos benne, hogy ezt akarja.
Sokan már döntöttek és szeretnék, ha körül lennének metélve, de félnek magától a műtéttől. Erre azt tudom mondani, hogy egy férfi szedje össze magát és ne viselkedjen úgy, mint egy ijedt kisgyerek. Igen, levágnak belőle, a körülmetélés pontosan azt jelenti, de ha már döntöttél, akkor ennek a gondolatával valószínűleg már megbarátkoztál. Sok kultúrában a körülmetélés a férfivá avatás része, és általában elvárják, hogy a vele járó fájdalmat is elviselje, aki azt akarja, hogy a társadalom elfogadja, mint felnőtt férfit. Ahhoz képest a kórházban, érzéstelenítés mellett, steril körülmények között végzett operációt elviselni nem különösebben megerőltető -- ennyit igazán ki kell bírnia egy férfinak!
A jó oldala a dolognak, hogyha egyszer már túlestél a műtéten, akkor többre fogod becsülni magadat, mert mertél rá vállalkozni. Nem kötelező dicsekedni vele, de teljesen jogos, ha utána büszke vagy magadra.

A fizikai változás azt jelenti, hogy nincs többé fityma. Nem csúszik vissza a helyére a lehető legalkalmatlanabb pillanatban, nincs útban szexuális tevékenység közben, egyszóval a fedetlen állapot állandóvá és visszafordíthatatlanná válik. Ez sokak számára pszichológiailag is felszabadító érzés.
Egy gyakran hangoztatott ellenérv a körülmetéléssel szemben, hogy az eltávolított fitymában levő idegvégződések elvesznek a körülmetélés során. Ez igaz, hiszen a levágott bőrdarabban vannak például tapintó receptorok -- de hát ez szinte minden bőrfelületre igaz. A körülmetélést ellenzők -- többnyire olyanok, akiket újszülött korban metéltek körül és semmi összehasonlítási alapjuk nincsen -- ezt önmagában is bizonyítéknak tekintik, hogy a körülmetélés csökkenti az élvezetet. Sokszor meglehetősen arrogánsan azt állitják, hogy aki mást tapasztal, az nem tudja, hogy mit beszél.
Ugyanakkor semmiféle bizonyíték nincsen arra, hogy az eltávolított tapintó receptoroknak ténylegesen mi a szerepük, ha egyáltalán van nekik, az örömszerzésben. A kéz ujjain sokkal több tapintó receptor van, legtöbben mégsem élnek át szexuális örömöket attól, ha az ujjaikat dörzsölgetik.
A körülmetélt férfiak túlnyomó többsége nem hiányolja a fityma érzését, bár vannak kivételek. A legfontosabb, hogy előtte gondold meg, hogy tényleg ezt akarod-e, és csak akkor vágass le magadból, ha átgondoltad a dolgot, ezt nem lehet utólag visszacsinálni! Sokan állítják, hogy életük legjobb döntése volt, hogy körülmetéltették magukat, úgyhogy ha a válaszod az, hogy igen, akarod, akkor valószínű, hogy tetszeni is fog az új állapot.
A pénisz mechanikai működése valamilyen mértékben mindenképpen megváltozik a körülmetélés után, a pontos részletek nagymértékben függnek testalkattól és a körülmetélés stílusától is.
Lazább stílusok megengedik a bőr mozgását, "húzogatását" a körülmetélés után is, vagyis a működés kevesebbet változik az eredeti állapothoz képest.
Feszesebb stílusú körülmetélés után sokszor egyáltalán nem marad laza bőr és nem lehet azzal játszani vagy húzogatni. Ezzel szemben a makk és a koszorúárok fokozottabban hozzáférhetővé válik a közvetlen ingerelés számára, hiszen nem lehet előre húzni a megmaradt bőrt, hogy takarja a makk egy részét. Ez lényegesen jobb érzések forrása is lehet, mint bármi, amit egy fitymával lehet csinálni, bár a vélemények erről erősen megoszlanak.
És persze minden közbülső változat lehetséges feszesség szempontjából, és más paraméterek, például a vágás pontos helye (magas vagy alacsony körülmetélés) és a fitymafék eltávolítása vagy megtartása is befolyásolja a végleges érzést.
Ha valaki azt fontolgatja, hogy szeretné magát körülmetéltetni, érdemes ezeken elgondolkodni és a műtétet végző orvossal előre megbeszélni a dolgot. Bár bizonyos változtatások lehetségesek utólag is, azok többnyire egy újabb műtétet jelentenek, és nem akármelyik stílust lehet akármelyik másikra átszabni.
Szinte bármilyen stílusú körülmetélés jó lehet, és vannak, akik teljesen az orvosukra bízzák, hogy milyen körülmetélést csinál. De egy lényegében önként vállalt plasztikai műtétnél legtöbben szeretnék, ha az eredmény az egyéni kívánságaikat tükrözné.
Akinek orvosi okokból muszáj, körülmetéltetnie magát annak nem mindig van szabad választása a stílust illetően, mert a már beteg bőrszakaszt feltétlenül el kell távolítani, hogy a ne okozzon további problémákat. Ilyen helyzetben is érdemes az orvossal megbeszélni, hogy mit szeretnél, csak lehet, hogy nem tud akármilyen stílust kihozni a megmaradó anyagból. Ezen nem kell túl sokat rágódni, bármilyen rendesen megcsinált körülmetélés jó -- annál meg mindenképpen sokkal jobb mintha valami gyulladás miatt naphosszat a falat vakarnád a fájdalomtól!
Annak ellenére, amit sokan állítanak az Interneten, a makk fedetlenné válása nem jelenti szükségképpen az érzékenység csökkenését -- sőt sokan éppen az ellenkezőjét, az érzékelés kifinomultabbá ugyanakkor intenzívebbé válását tapasztaltuk. Körülmetélés után az állandóan szabadon levő makk kifejezetten jó érzést okoz, és mivel közvetlenebbül ingerelhető sokkal több élvezetet képes nyújtani tulajdonosának.
És a híresztelésekkel ellentétben évek múltán sem nő rá köröm a fityma helyett!

V.M.