7 indok az újszülött körülmetélésére

2018-06-24 10:32:37
  1. Segít a fiának, hogy megvédje őt a különféle kedvezőtlen egészségügyi állapotoktól a korai gyermekkorban, és tovább egész életében.
  2. A fiúk korai csecsemőkori körülmetélésének előnyei közé tartoznak a vese- fertőzések, az alacsonyabb higiénia, a nemi úton terjedő fertőzések elleni védelem, beleértve a HIV-t, a HPV-t, a genitális herpeszt és a fityma által okozott egyéb fizikai problémákat, a péniszgyulladást, a pénisz- és a prosztatarákot. Az előnyök meghaladják a kockázatokat 100 az egyhez arányban, a kockázatok gyakorlatilag mind triviálisak és teljes mértékben könnyen kezelhetőek. Egész élete során minden második körülmetéletlen férfi szenved a fitymájának tulajdonítható kedvezőtlen egészségügyi állapottól. Néhány ilyen (genitális rákos megbetegedés, HIV stb.) végzetes lehet.
  3. A körülmetélés segíteni fogja megvédeni jövőbeli szexuális partnereit a szexuális úton terjedő fertőzések, a méhnyakrák és a Chlamydia fertőzés okozta meddőség ellen.
  4. A férfiak körülmetélését ma számos hatóság "sebészeti vakcinának" tekinteti. Ésszerű dolog, hogy egy felelős szülő kihasználja, hogy megadja a fiának ezt az egész életen át tartó védelmet.
  5. A korai csecsemőkor, a születés után a lehető leghamarabb, a legjobb a körülmetélésre, mivel gyors, olcsóbb, kényelmesebb és alacsony kockázatú, az optimális kozmetikai eredményt eredményezi, és az előnyöket azonnal elkezdi élvezni.
  6. Legyen tudatában annak, hogy ugyanúgy, mint a gyermekkori védőoltásnak, a csecsemőkori körülmetélésnek is vannak ellenfelei. Mindegyik felhasználja a téveszmék terjesztését és a félelemkeltést arra, hogy megfogják a befolyásolhatókat. Minden állításukat erős tudományos bizonyítékok cáfolják.
  7. Már minden kétséget kizáróan igazolt, hogy a szexuális funkció, az érzés és az öröm a körülmetéletlen férfiakhoz képest a körülmetélt férfiak esetében azonos vagy jobb.

(A www.circumcisionaustralia.info nyomán.)