Miért nem akarnak egyes ugandai férfiak metéltetni?

2018-09-11 07:44:23
Rovat: Külföldről |

Afrikáról még mindig az őserdőben élő, félig meztelen feketék jutnak eszünkbe, de ez már nagyon régóta nincs így. A legtöbb afrikai már nyugati ruhában jár, a hagyományos öltözéket, vagy épp az öltözék hiányát már kevés helyen viselik.  Az afrikai vállalatoknál dolgozó férfiak és nők pedig úgy öltöznek, mint a hasonló állásban bárhol másutt.

Azokban az afrikai országokban, ahol a férfiak körülmetélése nem általános hagyomány, a helyi kormányok az AIDS elleni küzdelem részeként támogatják az általános körülmetélés elterjedését. Ugandában törzsenként eltérőek a szokások - vannak törzsek, ahol a férfivá avatás része a körülmetélés, s vannak olyanok is, ahol ismeretlen a szokás.

Ebből a cikkből az derül ki, hogy sok ugandai férfi, aki vállalkozásban dolgozik .- akár saját cégnél, akár nagyvállalatnál - nem szívesen metéltet, mert fél a hosszú szexmentes időszaktól (ez persze minden körülmetélés előtt álló férfira), meg attól, hogy kiesik az üzletből, vagy a munkából, amit nem engedhet meg magának!

(A kép, mely egy hagyományos ugandai törzsi körülmetélést mutat, természetesen csak illusztráció: az ugandai férfiak nem ettől, hanem a kórházi körülmetéléstől félnek ....)