Körülmetélés.hu - Amerikai tinédzserek és a körülmetélés

Amerikai tinédzserek és a körülmetélés

2018-08-23 12:33:56
Rovat: Hirek |

1992-es felmérés az amerikai tinédzsereknek a körülmetéléssel kapcsolatos tudásásról

"Early Adolescent Knowledge and Attitudes About Circumcision: Methods and Implications for Research" című tanulmányukban N. M. Schlossberger, R. A Turner és C. ..E Irwin egy kis mintán, összesen 73 középiskolás korú - 11-14 éves (átlag: 12,5 év) fiúkat kérdeztek a körülmetéltséggel kapcsolatos tudásukról, miután orvosi vizsgálatnak vetették őket alá.

 Etnikum  Körülmetélt  Körülmetéletlen
Fehér 31 4
Fekete 11 2
Ázsiai 10 2
Hispán 3 4
Egyéb 4 2

A 73 fiúból összesen 14 volt körülmetéletlen.

Nem minden fiú volt tisztában a saját körülmetéltségi helyzetével, csak 68% azonosította magát helyesen körülmetéltnek vagy körülmetéletlennek, míg ez 89% volt, amikor rajzot mutattak nekik, hogy a saját állapotukat azzal összevetve nyilatkozhassanak. Egészében véve a körülmetéletlen fiúk tájékozottabbak voltak a kérdésben, mint a körülmetéltek. Egy fiú bizonytalan volt a státusában, s azt az orvos sem tudta kétséget kizáróan megállapítani. (A szerkesztő megjegyzése: nyilvánvalóan szabadon volt a fiú makkja, de nem volt látható műtéti heg.)

A körülmetélt és körülmetéletlen fiúk egyaránt tisztában voltak azzal, hogy a fiúk többsége körülmetélt. A körülmetélt fiúk a családjuk többi tagjához hasonlónak gondolta magát, míg a körülmetéletlen fiúk jelentős többségben magukat eltérőnek gondolták. A körülmetélt fiúk nagy többségben elégedettebbek voltak a helyzetükkel, mint a körülmetéletlenek, de ez nem hatott ki az általános testi önképre, ami mindkét csoportban magas elégedettségi fokot mutatott.

(A CIRCLIST cikke nyomán: http://circlist.com/surveys/adolpref.html