Körülmetélés.hu - Ha körülmetélt pasival bújsz ágyba

Ha körülmetélt pasival bújsz ágyba

2018-08-05 07:27:23
Rovat: Hirek |

Milyenek a körülmetélt pasik az ágyban? Sokakat izgat a kérdés, hogy vajon, milyen gyönyört tudnak nyújtani fityma nélkül a férfiak partnerüknek? Metélt és metéletlen tények.

Körülmetélés

A körülmetélés egy ősidők óta létező sebészeti beavatkozás, mely során a fitymát, vagyis a hímvessző végén a makkot fedő visszahúzható dupla bőrredőt eltávolítják. A világon a felnőtt férfiak egy negyede körülmetélt

 

A körülmetélés a zsidóknál a betérés szertartása, de számtalan országban (pl. Amerikai, Kanada, Ausztrália) rutinszerűen végzik.

 

Szexuális érzékelés
A The Journal of Sexual Medicine-ben megjelent új tanulmány szerint, mely egy kutatást mutat be, nem nagyon különbözik a szexuális érzékelés a körülmetélt és a körülmetéletlen férfiakban.

 

Ha szexuálisan izgatott és normál állapotban lévő körülmetélt és körülmetéletlen férfiak nemi szervének érzékenységét hasonlítjuk össze, kiderül, hogy az eredmények nem mutattak különbséget a két csoport között az érintésre és fájdalomra való érzékenység tekintetében.

 

A kutatók azonban hozzáteszik, hogy a körülmetélés után kialakuló hegszövet jelenléte befolyásolhatja a szexuális aktivitást, ennek tisztázására további kutatásokra van szükség. De mi a helyzet a női gyönyörrel?

Női orgazmus fityma nélkül?
Az ausztráliai Bond Egyetem munkatársa szerint a körülmetélt férfiakkal a nők nehezebben érik el az orgazmust.

A kutatásban résztvevő nők döntő többsége (85 százaléka) jelentette ki, hogy többszöri orgazmusa volt körülmetéletlen partnerével. A körülmetélt partner esetében viszont a hüvelyszárazság nőtt az aktus során, ami kellemetlenségeket okozott.

Úgy tűnik tehát, hogy a fityma fontos szerepet tölt be a nő természetes nedvességének előidézésében

A körülmetélt pasitól nem kapsz nemi bajt? Korábban megjelent tanulmányok vetették fel azt az elméletet, hogy a férfiak esetében a körülmetélés egyfajta védelmi faktort jelent a szexuális úton terjedő betegségek ellen. Egy új-zélandi kutatás is a körülmetélés fontosságát támasztja alá.

 

A körülmetélés jótékony hatásairól már régóta vannak ismereteink: azoknál a népeknél például, ahol szokása fiatal fiúk körülmetélése, sokkal ritkább a makk és a fityma gyulladása.

 

Dr. David M. Fergusson, az új-zélandi Christchurch Orvosi és Egészségtudományi Egyetem szakorvosának legutóbbi kutatása a körülmetéltség és a szexuális úton terjedő fertőzések kockázatának összefüggését vizsgálta fiatal férfiak esetében születéstől kezdve.

 

A kutatócsoport azt tapasztalta, hogy statisztikailag jelentős összefüggés van a körülmetélés és a szexuális úton terjedő betegségek között. Az eredmények szerint az újszülöttkori körülmetélés a szexuális úton szerzett fertőzések arányát több mint 48 százalékkal csökkentette volna.

 

A szakemberek az eredmények alapján arra következtettek, hogy a körülmetéletlen férfiaknál nagyobb a kockázata a szexuális úton terjedő betegségeknek, mint a körülmetélteknél.

 

 

Körülmetélést mindenkinek!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint körülmetélés 60 százalékkal csökkenti az esélyét annak, hogy egy férfi fertőzött partnerétől megkapja a HIV betegséget. A világon mégis csak a férfiak 30 százalék végezteti el ezt a beavatkozást, legtöbbjük higiéniai vagy vallási okokból.