Körülmetélés.hu - K.Krisztian körülmetélésének beszámolója

K.Krisztian

orvosi ok
29 évesen - 2019-09-27
dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán

Előzmények

5-6 éves lehettem amikor hátraszorult a fitymám a makkom mögé fürdéskor, a szüleim anno a madarász gyermekkorházba vittek hogy helyre tegyék, az akkori orvos nem javasolta a szüleimnek a körülmetélést, mondván még túl fiatal vagyok hozzá. innentől fogva negatív élmény volt számomra a farok tisztántartása minden egyes tisztálkodáskor, így férfiasan bevallom nem húztam hátra kisebb koromban minden nap, csak nehany hetente/havonta vettem erőt magamon hogy átessek rajta, mert folyamatos fájdalom volt a huzogatása, több alkalommal hátra is szorult, és csak nagyon nehezen tudtam visszahuzni magamnak. 16 éves voltam amikor már középiskolába jártam és már kezdett felnőttessé válni a nők utáni érdeklődésem, ezért nagy nehézségekkel elhatároztam hogy elmegyek a kerületi rendelőbe. Ahol az akkori orvos (Dr. Petrik Róbert) megállapította hogy fitymatúltengésem van. Kaptam is időpontot körülmetélésre, amiből csak részleges metélés lett, mondván hogy ilyen fiatalon még nem akart engem a teljes körülmetélés sztresszének kitenni. Nos a részleges műtét hozott némi javulást, de merev állapotban még mindig rettenetes élmény volt a fityma hátrahúzása, a tisztán tartásával nem volt probléma, Az érettségim után 1 évvel elhatároztam hogy visszamenjek hozzá megcsináltani a teljes körülmetélést, mert a nemi élet terén teljesen használhatatlan volt a szerszám. Újra bejelentkeztem hozzá, de a műtét előtti "pöcsölés" egy kész tortúra volt, egyik belgyógyászatról küldtek a másikra, arra hivatkozva hogy nem elég jó a véralvadás eredményem, ezért nem tudja elvállalni a teljes körülmetélést (hozzátenném megvolt egy arrogáns stílusa), Végül a mesterséges K vitamin meghozta a kívánt eredményt, végre jöhetett a körülmetélés, amiből ismét nem lett semmi, Petrik doktor úgy döntött hogy csak a féket metszi be, remélve ezzel hogy újabb javulást hoz az eredmény, félig meddig ígyis lett, de megváltás nem lett továbbra sem a dologból, ekkorra már teljesen kivoltam készülve az egésztől, fizikálisan, de inkább lelkileg, ezért jó sok évig hagytam a francba az egészet, párkapcsolataim ritkán voltam (részben ennek is köszönhetően, kevésbé voltam nyitott az ismerkedésre), amikor aktusra került sor, az egy kész rituálé volt számomra, beavatni a páromat stb stb, szóval körülményes eset voltam.

Teltek az évek, javulás természetesen magától nem lett, sőt,a relatív fitymaszűkület továbbra is fenn állt, az utobbi években egyre inkább gyulladt a megmaradt heges fityma, amikor sor került a a bevetésre.Így tavaly nyáron (2019 augusztus) határoztam el hogy újból neki vágok a tortúrának, de mostmár határozottabb leszek mint fiatalabb koromban, és addig fogok visszajárni vele amíg a körülményekhez képest a kívánt eredményt el nem érem. Édesanyám egy ismerőse által ajánlott orvoshoz fordultam (Dr Tóth Zoltán), akihez a magánrendelőjében sikerült ellátogatni. A találkozás zökkenőmentesen zajlott, elsőre határozott, szimpatikus benyomást keltett az orvos bennem (ha ez egyáltalán számít is valamit). Ő megállapította hogy teljes körülmetélésre lesz szükség így hát kaptam is időpontot tőle a teljes körülmetélésre 2019 szeptember 27 pénteki napra az uszoki kórházba.

Műtét napja

Eljött a várva várt nap, délelőtt 10:30 kaptam az időpontot az uzsoki kórházba, ahol végül 4-5 óra csúszás várakozás után végre sorra kerültem. A műtét maga olyan volt amilyenre számítottam, kellemetlen érzéstelenítők után még kellemesebb bedrogozott szerű zsibbadós állapotba ücsörögtem néhány percig amíg észhez tértem a beavatkozást követően, ami körülbelül 40 percett vett igénybe az előkészületekkel együtt. Az orvos azt mondta üljek még egy kis ideig majd behívott az irodába, vetett rá egy pillantást, majd bólintott hogy minden rendben lesz, én még a hatás alatt voltam, így nem voltam elég felkészült kérdések terén. A doki csak annyit mondott, másnap este vegyem le a kötést, amit újra már nem kell bekötni, természetesen betadin 2 hétig legalább, illetve kamillás áztatást ajánlott mellé, plusz fájdalomcsillapítók ha szükséges, aztán good bye.Valahogy rossz érzésem volt az egésszel kapcsolatban és hiányérzetem is volt, olyan gyorsan átestünk rajta hogy felsem fogtam mi történt. Kontroll vizsgálatra azt mondta nem kell visszajönni, és úgy éreztem elég kevés információval látott el, amit mondott azis csak az én kérdéseimre volt rövid válasz. 

Műtét leírása

A műtétre már a délutáni órákra került sor, rengeteg várakozást megelőzve, mint fentebb említettem rossz érzésem volt az egésszel kapcsolatban. A műtét osztályon azt tapasztaltam hogy elvannak csúszva az orvosok az idővel. Így érthető módon elég feszült nap lehetett az a nap, Mire bekerültem a délutáni órákban a műtőbe, ugyan a műtétet végző orvosomon illetve a 2 asszisztensén láttam hogy kedvesek és jófejek voltak alapjáraton, de én éreztem a levegőbe a feszültség, türelmetlenség hatásait. Magán rendelőbe mentem pontosan azért hogy elkerülhessem azokat a tortúrákat amikkel kapcsolatban sokan panaszkodnak és negatív élményeket tapasztaltak TB alapú beavatkozásoknál, nos végül velem is ugyanez történt végül. Ugyan ehhez a szintű műtéthez ugy éreztem bármelyik TB alapú helyre mehettem volna, a legkisebb mértékben sem tapasztaltam hogy magánorvossal volt dolgom.

Lábadozás

Hazamentem frissen metélve, az első éjszaka teljesen zökkentő mentes volt, alig éreztem valamit. Eljött a másnap este, amikor is levettem a kötést, ez életem egyik legkellemetlenebb élménye volt, talán roszabb is mint idáig bármi amit a témával kapcsolatban átéltem, a rászáradt vér a sebre, ahogy lejött a kötés. Borzalmasan is nézett ki, ahogyan arra számítani is lehetett friss műtét után. Hosszasan nem akarom részletezni a lábadozás időszakát, számomra maga volt a pokol, leginkább az első 3 hét. A 4-ik héttől sem lett nagy javulás, nagyon lassan gyógyult, baromira érzékeny volt, az ödéma továbbra is fenn állt, felhívtam a műtétet végző orvost hogy elvagyok keseredve mert a vártnál jóval lassabbnak érzem a gyógyulás folyamatát, aki látatlanba megmondta hogy ne aggódjak, minden rendben lesz, de telefonon már kissé arrogáns és lekezelő érzést keltett bennem, szerintem azt sem tudta ki vagyok és mikor mit csinált velem, de rendben ugy voltam vele egy tapasztalt orvos biztos tisztában van ennek a menetével. Így hát kontroll és bármi egyéb vizsgálat nélkül gyakorlatilag magamra maradtam vele, kétségekkel és megválaszolatlan kérdésekkel teli. Ápolgattam magam, lábadoztam, néhány hét múlva a makk érzékenysége már egészen elviselhető volt, nagyjából 5-6 hét kellett nekem mire az alsógatyához való surlódás már nem zavart és nem volt kellemetlen, már ami a makk részét illeti. Rengeteget olvastam a témáról, kiknek mi volt a tapasztalata, a legtöbb esetben 4-6 hetes gyógyulás után már elég jó eredményekkel büszkélkedhetnek a leírtak alapján, így találtam meg ezt a beszámolós oldalt is, de sajnos az én problémámhoz nem nagyon találtam hasonló esetet. A műtét után járunk már 3 hónappal, a makkom megszokta már az ingereket, viszont a vágás mentén a seb elég csunyán forr, baromira érzékeny, tapintásra fájdalmas, leginkább a fék résznél találom kritikusnak a helyzetet. A makk és a vágás közt levő terület duzzadt ödémás, enyhány szólva sem bizalomgerjesztő látvány az egész, olyannyira sem hogy a mai napig problémám van vele, mind érzékenység terén, mind esztétikailag.

Januárban ezért határoztam el magam hogy fel keresek egy másik orvost, mert olvastam olyan esetekről is, akik végeztek korrekciós műtéteket, hiszen egyszerűen nem hagy megnyugodni az a tény hogy 4-6 hét alatt már gyógyultnak mondható egy körülmetélés, mások vígan élnek vele nemi életet akár már 2 hónap után is, az én esetem meg még mindig egy kínszenvedés, és ez az állapot a mai napig fenn áll sajnos, a szex számomra továbbra is negatív élménynek számít így kereken 7 hónappal a műtét után.

Ellátogattam Dr Fekete Ferenchez, elmondtam neki a panaszaimat, megvizsgált, még január közepe környékén, azt mondta várjak még vele néhány hónapot hogy leteljen a műtéttől számított 6 hónap és ha továbbra is elégedetlen vagyok menjek vissza hozzá.

Így érkezünk el a mai naphoz 2020.04.28, a múlt hét folyamán emailben vettem fel a kapcsolatot a doktor úrral, aki azt mondta várjuk meg a kijárási tilalom végét és keressem fel. Szóval izgatottan várom a kijárási tilalom végét már hogy immáron az 5-ödik beavatkozásomra kerüljön sor :))Hozzászólások:


Hozzászólás beküldése: